RATKING BREWERY

EGY LEGENDA HOSSZÚ ÚTRA INDULT.

Illusztráció
Csomagolástervezés
Logótervezés

KIHÍVÁS, FELADATOK

Történetmesélés és az abból fakadó kíváncsiság amiért mi kifejezetten rajongunk. Az embereket, nem csak vizuális fronton, hanem történet szempontjából is szerettük volna bevonzani a sörfőzde életébe, világába.

Olyan figyelemfelkeltő és sokoldalúan használható logót szerettünk volna csomagolással társítani ami megszólítja a polcról a vásárlót. Majd az évente frissülő címkének köszönhetően egyfajta gyűjtői szenvedély kialakulását tűztük ki célul.

LOGÓ FELÉPÍTÉS, KONCEPCIÓ

Logótervezés során az egyik első szempont a konkurencia és a piac megismerése. Itthon fantasztikus kézműves sör közösség virágzik. A Ratking kis mennyiségének köszönhetően is inkább ezt a fogyasztó réteget célozta meg.

ratkingoldone

A logóban szerettük volna megragadni a pillanatot. Karakterek stílusában is prezentálni a szabadabb sörfőzdei és márka attitűdöt. Ezzel is a történetmesélés és a jövőben megjelenő címkék merész kivitelezési és vizuális stílusára szerettünk volna reflektálni.

bm_ratone15
bm_ratone14
bm_ratone16

Két különböző kiegészítő ikon és grafika készült a logó mellé. Célja elsősorban a legenda, a patkánykirály egyfajta stilizált megjelenítése egyszerű formában.

A teljes alakos a címke első felében jelenik meg. Míg a második, a fejet tartalmazó elsősorban a sörösüveg nyakán, illetve a csomagolás oldalán jelenik meg.

bm_ratone1 copy-min

CSOMAGOLÁS KONCEPCIÓ

Az elsőnek megjelenő címkét színek és tipográfia tekintetében terveztük vizuálisan megnyerőnek.

A fekete háttér nagyszerűen segít egyrészt magasabb árkategóriájúnak és minőségűnek gondolni a terméket. Közben az élénk színek is jobban, figyelemfelkeltőbben tudnak érvényesülni a szem számára.

ratking_v1-web-03
ratking_v1-web-04
ratking_v1-web-01
ratking_v1-web-08
ratking_v1-web-07
ratking_v1-web-05
ratking_v1-web-02
ratking_v1-web-06

KLIENS:

Ratking Brewery

DESIGNER:

Balogh Attila

SZOLGÁLTATÁS:

Illusztráció, Logótervezés, Csomagolástervezés

AZ ÖTLET MEGVAN?
MESÉLJ RÓLA NEKÜNK!

SZÁMUNKRA NINCS TÚL NAGY, VAGY TÚL KICSI PROJEKT.