Jagodics Pince

Bormonostori dűlők története palackozva

Kihívás, feladatok áttekintése

Borcímkét tervezni mindig is egy nagy kihívás. Legyen szó boltról vagy bármilyen egyéb offline vagy online értékesítési formáról. Rengetegen versenyeznek a vásárlók figyelméért. Ezáltal az elvárások is nagyobbak.

A csomagolástervezés mellett logótervezést is vállaltunk, illetve készítettünk a pincészet számára. Így elkezdtük megalapozni, hogy a jövőben egy új és erősebb szimbólumon keresztül jobban megszólítsuk a vásárlókat.

Logó felépítés, koncepció

A logó kialakítása során figyelembe vettük a pincészet jövőbeli céljait. Alaposan megvizsgáltuk a régi verziót, arra az esetre, ha abból kiindulva kis finomításokkal el tudnánk érni ugyanazt a kívánt hatást.

Végül kidolgoztunk egy olyan verziót ami egyszerre tud szöveges és embléma formában megjelenni.

A logó régi változata egy hagyományosan is gyakran használt betűtípuson alapult. Játékos, hagyományos mégis karakteres megjelenéssel járult hozzá a korábbi megjelenéshez.

A jövőbeli célokhoz, mint például a reszponzív, sokoldalú és kis- és nagyméretű felhasználáshoz azonban megújításra került a régi logó.

A kiegészítő ikon, embléma a bor nyakától kezdve a közösségi média megjelenésen át a későbbiekben a teljes arculati fronton a sokoldalú használatban segítette a Pincészetet.

A felirat jellegzetes “J” karakteréből alakítottunk ki egy szimbólumot ami egy ikonban tömöríti a “J” + “P” karaktereket. Így egyszerre utalva a Jagodics és a Pince vonalra.

Csomagolás koncepció

A csomagoláson szerettünk volna egy olyan formáját mutatni a pincészetnek ami egyszerre tükrözi a logó által megújult, átalakult formáját.

Közben egyszerre kimutatni és kifejezni a hálát a körülvevő közösségnek és a helynek ahol a pincészet megtalálható. Egészen pontosan Kőszegnek.

Kőszeg egy csodálatos mesebeli világ, amire büszke lehet Magyarország. Így az egyébként díjnyertes pincészetnek helyt adó település, egyik látványosságát a “Hősök tornyát” vettük alapul a címke tervezésekor. Ezzel kifejezve a tiszteletet, a hely iránt.

Amit a közös munkánk során tapasztaltam és ami lejött a munkádból: Az egy korrekt, ötletes, fiatalos, lendületes, precíz, pontos, szép, letisztult munka. Ami visszaköszön nekem a boroscímkéken. Köszönet neked érte, biztosan fogunk még együtt dolgozni.

Jagodics Attila

Jagodics Pince